Насіння льону
Насамперед, це рослинна жирна кислота, яка називається омега-3. Ще один компонент – лігнін. Так от, за його змістом, насіння льону б'є, мабуть, всі рекорди. Якщо порівняти кількість цієї речовини в інших рослинах, то найближче стоїть за цими показниками кунжут. Але і в ньому лигнинов в сім разів менше, ніж у насінні льону.
Лігнін є природним фіто-ентеросорбентом. Надає энтеросорбирующее, дезінтоксикаційну, противодиарейное, антиоксидантну, гіполіпідемічну та комплексообразующее дію. Компенсує недолік природних харчових волокон у кормі, позитивно впливаючи на мікрофлору товстого кишечника і на неспецифічний імунітет.
Омега-3 кислоти є невід'ємною частиною клітинних мембран і впливають на функції клітинних рецепторів. Омега-3 кислоти — це відправна точка «прийняття рішення» для гормонів, які регулюють згортання крові, скорочення і розслаблення стінок артерій і запальні процеси. Омега-3 жири сприяють передачі нервових імпульсів і необхідні для нормального функціонування мозку і нервової системи в цілому. Крім того, вони зв'язуються з рецепторами в клітинах, які регулюють генетичні функції. Швидше за все, з-за цих ефектів омега-3 жирні кислоти допомагають запобігати хвороби серця, інсульт, екзему та ревматоїдний артрит. Крім того, поліненасичені омега-3 кислоти запобігають сухість шкіри і випадання волосся.
Наступний, дуже важливий компонент, який в компанії з двома попередніми робить насіння джерелом корисних речовин, так звана, розчинна клітковина. Ця речовина ще називають слизу.
Розчинна клітковина розщеплюється бактеріями товстої кишки на вуглеводи, які потім ферментуються з виділенням молочної кислоти і жирних кислот. Ці продукти ферментації всмоктуватися в кров, доходять до печінки, де знижують утворення холестерину і роблять позитивний вплив на глюкозний і жировий обмін.
Якщо подивитися на загальний склад маленького лляного насіння, то він теж вражає. У ньому вмістилося 20 білків і амінокислот. Жирних кислот ще більше – близько 40 видів. Продовжують список 21 мінерал і близько 20 вітамінів. Тільки перелік не закінчується на цьому. Є ще в насінні льону фітостерини, крохмаль, стероли, глікозиди, харчові волокна, вуглеводи.
Кукурудза
В кукурудзі містяться: вуглеводи, жири, білки, вода, клітковина, амінокислоти, мікроелементи: цинк, селен, мідь, марганець, залізо; макроелементи: фосфор, натрій, магній, кальцій, калій; вітаміни: А, В1, В2, В5, В6, РР, С, К, Е, В9 (фолієва кислота) і інші корисні речовини.
Кукурудза має жовчогінну та сечогінну дію, тому вона корисна при підвищеному артеріальному тиску, набряках, дискінезії жовчовивідних шляхів.
Кукурудза допомагає очистити весь організм, виводячи з нього токсини, радіонукліди, шлаки, що допомагає захистити організм від старіння і попереджає захворювання серцево-судинної системи.
Вуглеводи, що містяться в кукурудзі, необхідні для живлення нервових клітин, тому кукурудзу корисно використовувати при захворюваннях центральної нервової системи.
Пивні дріжджі
З давніх часів, використовують лікувальні властивості пивних дріжджів, адже їх білково – вітамінний склад містить: 50% білка; від 20 до 40% вуглеводів; і близько 3% жиру;
Дріжджовий білок відрізняється своєю збалансованістю амінокислот і своєю близькістю до тваринного білка. Винятком є метіонін, його в 2 – 3 рази менше ніж у тваринному білку. Проте це зовсім не заважає йому легко перетравлюватися, засвоюватися і бути дорогим продуктом. Пальмітинова і стеаринова кислоти входять до складу жиру дріжджів, але вони ж є і компонентами тваринного жиру. Вуглеводів в пивних дріжджах міститься близько 30%.
До складу пивних дріжджів входить ергостерол, здатний утворювати, під впливом ультрафіолетового опромінення, ряд кристалічних речовин, у тому числі кальциферол – вітамін D2. До складу дріжджів, також, входять вітаміни групи В (В1, В2, РР, пантотенову кислоти, В6).
Лікувальні властивості пивних дріжджів полягають і в змісті кальцію, магнію, цинку, заліза, марганцю і ін.
Пивні дріжджі рекомендується приймати при:
- при захворюваннях органів травлення;
- при неправильному харчуванні порушеннях обміну речовин;
- при недокрів'ї;
- після перенесених важких захворюваннях (вірусного, бактеріального походження.);
- при стресах, інтенсивних фізичних і психічних навантаженнях;
- при серцево – судинних захворюваннях;
- при тривалому впливі радіації;
- при захворюваннях периферичної нервової системи (наприклад, радикулітах);
- при екземі, псоріазі, гнійничкових висипань – для профілактики і лікування;
- для поліпшення стану волосся, шкіри, копит.
Нормалізувати багато процесів в організмі, заповнити недоліки харчування, можна і рекомендується за допомогою прекрасного натурального продукту – пивні дріжджі.
Екстракт з виноградних кісточок
За своїм антиоксидантним властивостям екстракт виноградних кісточок набагато перевершує всі інші відомі антиоксиданти, включаючи вітаміни С і Е. Головний секрет користі виноградних кісточок полягає в фенольних сполуках рослинної природи – досить сильних антиоксидантів, які отримали назву проантоцианідіни. Завдяки цьому екстракт здатний захищати від захворювань багатьох систем організму, а також покращувати стан судин, захищати клітини головного мозку і покращувати загальний стан.
Екстракт виноградних кісточок звичайне застосування:
- При патології кровоносних судин
- Для профілактики уражень очей
- Для попередження захворювань серцево-судинної системи
- При ушкодженнях шкіри та опіках
- Для зменшення набряклості після хірургічних операцій і травм