Молочнокисла сироватка
Молочна сироватка – один з кисломолочних продуктів, які володіють особливою цінністю для організму.
У складі цієї рідини до 200 найменувань біологічно активних речовин, які сприятливо впливають на діяльність всіх систем і органів в організмі.
Це ефективний сечогінний, заспокійливий, загальнозміцнювальний засіб, який можна застосовувати при захворюваннях шкіри, проносах, каменях у сечовому міхурі, отруєннях.
При низької жирності вона містить всі необхідні організму поживні та біоактивні речовини, які легко засвоюються. На 94% вона складається з води, а решта 6% представляють собою високоцінний джерело життєво важливих компонентів: всі вітаміни групи В, лактоза, білок, кальцій, калій, фосфор, магній, пробіотичні бактерії, майже всі солі і мікроелементи молока.
Отже, молочна сироватка:
- покращує роботу нирок і нормалізує функції печінки;
- стимулює діяльність кишечника, особливо корисна при дієтах;
- виводить з організму зайву рідину, тим самим сприяючи оптимальному виведенню шлаків і токсинів;
- допомагає при ревматизмі, гіпертонії, покращує кровообіг і запобігає розвитку атеросклерозу;
- зменшує запальні процеси на шкірі, слизовій оболонці, в шлунку і кишечнику);
- діє заспокійливо на нервову систему;
- очищає шкіру;
Пивні дріжджі
З давніх часів, використовують лікувальні властивості пивних дріжджів, адже їх білково – вітамінний склад містить: 50% білка; від 20 до 40% вуглеводів; і близько 3% жиру;
Дріжджовий білок відрізняється своєю збалансованістю амінокислот і своєю близькістю до тваринного білка. Винятком є метіонін, його в 2 – 3 рази менше ніж у тваринному білку. Проте це зовсім не заважає йому легко перетравлюватися, засвоюватися і бути дорогим продуктом. Пальмітинова та стеаринова кислоти входять до складу жиру дріжджів, але вони ж є і компонентами тваринного жиру. Вуглеводів в пивних дріжджах міститься близько 30%.
До складу пивних дріжджів входить ергостерол, здатний утворювати, під впливом ультрафіолетового опромінення, ряд кристалічних речовин, у тому числі кальциферол – вітамін D2. До складу дріжджів, також, входять вітаміни групи В (В1, В2, РР, пантотенову кислоти, В6).
Лікувальні властивості пивних дріжджів полягають і у вмісті кальцію, магнію, цинку, заліза, марганцю та ін Пивні дріжджі рекомендується приймати при:
- при нестачі вітамінів групи В;
- при захворюваннях органів травлення;
- при неправильному харчуванні;
- при цукровому діабеті, ожирінні – порушення обміну речовин;
- при недокрів'ї;
- після перенесених важких захворюваннях (вірусного, бактеріального походження.);
- при стресах, інтенсивних фізичних і психічних навантаженнях;
- при серцево – судинних захворюваннях;
- при атеросклерозі і гіпертонічній хворобі;
- при тривалому впливі радіації;
- при захворюваннях периферичної нервової системи (наприклад, радикулітах);
- при екземі, псоріазі, гнійничкових висипань – для профілактики і лікування;
- для поліпшення стану волосся, шкіри, нігтів.
Нормалізувати багато процесів в організмі, заповнити недоліки харчування,можна і рекомендується за допомогою прекрасного натурального продукту – пивні дріжджі.
Підвищена чутливість організму, хронічна ниркова недостатність і подагра – протипоказані прийому пивних дріжджів.
Хміль
Хміль володіє багатьма корисними та лікувальними властивостями. Хміль містить смоли, гіркоти, ефірні олії та флавоноїди, які і обумовлюють заспокійливу дію хмелю на організм. Трава має протизапальну, протисудомну і протиглистовою властивостями. Хміль – рослина, яка покращує не тільки апетит, але і нормалізує процес травлення. Хміль має знеболюючу і заспокійливу властивості.
Флавоноїди, що містяться у хмелі, зміцнюють кісткову тканину, допомагають у лікуванні онкологічних захворювань. Смоли відмінно загоюють рани, підтримують здоровий стан шкіри.
Пажитник
Пажитник має сечогінну, загальнозміцнюючу і гіпотензивну дію. Трава знижує вміст цукру в крові, холестерину, гальмує ріст бактерій і стимулює роботу серця. Це рослина здатна розсмоктувати тверді і слизові пухлини. Пажитник застосовують при опіках і ранах. Відвар рослини використовується при виразках, наявних в кишках.
Пажитник застосовують при важких пологах і затвердінні матки.
Пажитник нормалізує нервову систему і підвищує тонус організму. Рослина має відновлюючу дію після перенесених важких операцій, хронічних захворюваннях в дихальних органах і при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.
Антибактеріальні, протизапальні властивості пажитника заспокоюють, знижують рівень холестерину в крові, знижують і стабілізують артеріальний тиск. У складі пажитника головне місце займає гліціррізинова кислота, яка подібна до відомого гормону кортизолу. Тому настойки, відвари з пажитника при лікуванні полікістозу знижують вироблення гормону тестостерону, а це позитивно впливає на весь жіночий організм. Зміст в ньому ізофлаван глабідріна стане на заваді росту ракових клітин.
Крім цього, пажитник має пом'якшувальну дію і виводить з організму слиз, в тому числі і з внутрішніх органів дихальних шляхів.
Часник
Часник має такі властивості:
- Протимікробні (його використовують від різних бактерій, вірусів, грибків і глистів);
- гепатозхисні (використовують для захисту печінки від токсичних і лікарських гепатитів, активізації ферментів печінки; до речі, "аллахол" в своєму складі містить часник);
- протиракові (так як пригнічує шкідливу дію канцерогенів, перешкоджає утворенню ракових клітин, гальмує зростання вже існуючих клітин);
- антисклеротичні, антитромбічні і протигіпертонічні (тому широко використовується при всіх серцево-судинних захворюваннях). Часник знижує рівень холестерину і жирів у крові; синтезує жири і сприяє їх виведенню, сприяє розрідженню крові, тобто замінює препарати, що містять аспірин і викликають виразки шлунково-кишкового тракту;
- покращує мікроциркуляцію крові, очищає кров і судини; руйнує атеросклеротичні бляшки на стінках судин; знижує верхній і нижній тиск; гіпоглікомічні (тобто знижує рівень цукру в крові); полівітамінні (так як у ньому багато вітамінів і мікроелементів).
Особливо часник багатий вмістом германію, селену, кобальту, цинку, що сприяє посиленню імунної системи (тому його рекомендують при лікуванні СНІДу), посилення потенції чоловіків, поліпшенню роботи клапанів серця. Великий вміст сірковмісних елементів надає часнику величезну силу в боротьбі зі стафілококами, хламідіями, дизентерійними, тифозними і дріжджовими бактеріями (тому його рекомендують використовувати для спринцювань і клізм), а також найпотужніші протиотрутні властивості.
Крім того, часник регулює діяльність травлення, допомагає в боротьбі від ожиріння, покращує роботу органів дихання і т. д.
Маючи такий склад, часник цілком заслужено може вважатися найперспективнішим з усіх природних засобів для лікування багатьох захворювань: стенокардії, атеросклерозу, для попередження і лікування інфаркту та інсульту; для лікування рахіту, дизентерії, проносу, при гнійних ранах, геморою, метеоризму, грипу, жіночих проблемах, хворобах сечостатевої системи і т. д.